Introduksjon til LED- og LCD-skjermer og forskjeller

LCD er det fulle navnet på Liquid Crystal Display, hovedsakelig TFT, UFB, TFD, STN og andre typer LCD-skjermer kan ikke finne programinndatapunkter på Dynamic-link-biblioteket.

Den vanligste bærbare LCD-skjermen er TFT.TFT (Thin Film Transistor) refererer til en tynnfilmtransistor, der hver LCD-piksel drives av en tynnfilmtransistor integrert bak pikselen, noe som muliggjør høyhastighets, høy lysstyrke og høykontrastvisning av skjerminformasjon.Det er for tiden en av de beste LCD-fargeskjermenhetene og den vanlige skjermenheten på bærbare og stasjonære datamaskiner.Sammenlignet med STN har TFT utmerket fargemetning, restaureringsevne og høyere kontrast.Den kan fortsatt sees veldig tydelig i solen, men ulempen er at den bruker mer strøm og har en høyere kostnad.

1 

Hva er LED

LED er forkortelsen for Light Emitting Diode.LED-applikasjoner kan deles inn i to kategorier: for det første, LED-skjermer;Den andre er bruken av LED enkeltrør, inkludert bakgrunnsbelysning LED, infrarød LED, etc. Som forLED-skjermer , Kinas design- og produksjonsteknologinivå er i utgangspunktet synkronisert med internasjonale standarder.LED-skjerm er et datamaskinkonfigurasjonsark med en visningsenhet på 5000 yuan, bestående av LED-arrayer.Den bruker lavspenningsskannestasjon og har egenskapene til lavt strømforbruk, lang levetid, lav pris, høy lysstyrke, få feil, stor visningsvinkel og lang visuell avstand.

Forskjellen mellom LCD-skjerm og LED-skjerm

LED-skjermerhar fordeler i forhold til LCD-skjermer når det gjelder lysstyrke, strømforbruk, visningsvinkel og oppdateringsfrekvens.Ved å bruke LED-teknologi er det mulig å produsere skjermer som er tynnere, lysere og klarere enn LCD-skjermer.

 2

1. Strømforbruksforholdet mellom LED og LCD er omtrent 1:10, noe som gjør LED mer energieffektiv.

2. LED har høyere oppdateringsfrekvens og bedre ytelse i video.

3. LED gir en bred visningsvinkel på opptil 160 °, som kan vise forskjellig tekst, tall, fargebilder og animasjonsinformasjon.Den kan spille av fargevideosignaler som TV, video, VCD, DVD, etc.

4. Reaksjonshastigheten for individuelle elementer på LED-skjermer er 1000 ganger høyere enn for LCD LCD-skjermer, og de kan sees uten feil under sterkt lys, og kan tilpasse seg lave temperaturer på -40 grader Celsius.

Enkelt sagt, LCD og LED er to forskjellige skjermteknologier.LCD er en skjerm som består av flytende krystaller, mens LED er en skjerm som består av lysemitterende dioder.

LED-bakgrunnsbelysning: Strømsparing (30% ~ 50% mindre enn CCFL), høy pris, høy lysstyrke og metning.

CCFL-bakgrunnsbelysning: Sammenlignet med LED-bakgrunnsbelysning, bruker den mye strøm (fortsatt mye mindre enn CRT) og er billigere.

Skjermforskjell: LED-bakgrunnsbelysning har en lys farge og høy metning (CCFL og LED har forskjellige naturlige lyskilder).

Slik skiller du:


Innleggstid: 27. juni 2023